Kolínská řepařská drážka

Kraj: Středočeský, Okres: Kolín


Tip na krásný výlet pro malé i velké vláčkomily. Svezete se mašinkou v malebné přírodě, děti si pohrají na hřišti. Prostě – jak píšou i na jejich letáku – potěší každého!

Milujete doma mašinky? Pak se na tento výlet ve Středočeském kraji musíte vydat.

Parkování

Zaparkujete přímo u nádraží Kolín – Sendražice. Pokud při příjezdu trefíte zrovna odjezd vláčku, počkáte si u závor a poprvé mu můžete zamávat 🙂

U parkoviště najdete v nádražní budově i toalety, vše krásně čisté a nové.

Dětské hřiště je hned u parkoviště vedle budovy.

Jízdenky na vlak

Z parkoviště se vydejte nahoru po schodech, kde si v nádražní budově zakoupíte jízdenky na vlak (kupuje se až na místě, přímo před jízdou). Jízdenky jsou retro dobové, na proštípnutí 🙂

V budově najdete i mini dětský koutek, modelovou železnici (nejezdící) a upomínkové předměty na prodej.

Občerstvení

Na peróně si můžete zakoupit občerstvení ve stylovém vagónu a posedět při konzumaci přímo na nádraží. V nabídce byly párky v rohlíku, hranolky, nanuky, limonády a další.

Jízda vláčkem

Několikrát za den odjíždí z nádraží vlak tažený parní nebo dieselovou lokomotivou s několika otevřenými vagóny. Pozor! Parní mašinka nejezdí každý provozní den, střídá se s mašinkou dieselovou, která jezdí častěji. Na jejich webu najdete, která lokomotiva jezdí v který termín a také jízdní řád.

Sami vlastní zkušenost nemáme, ale viděli jsme i vagón s místem pro kočárek/věšákem na kola. Pokud plánujete cestovat s kočárkem, raději se informujte na aktuální stav.

Samotná jízda na konečnou stanici trvala (odhadem) něco přes půl hodiny. Krásně utekla a kupodivu bavila i nejmladšího člena naší posádky (18 měsíců).

Tip! Přestože je zrovna horký den, vezměte si s sebou (především pro děti) oblečení navíc. Při jízdě to v otevřených vagónech krásně a hodně fouká a tak se bude mikina i čepice navíc určitě hodit.

Dětské hřiště v konečné stanici

V konečné stanici Býchory najdete krásný areál. Je zde posezení, pro děti písek s hračkami, skluzavka, tunel, prolézačky… Můžete se zde zdržet jak dlouho chcete a odjet jakýmkoliv zpátečním vlakem. V den naší návštěvy fungovalo i zde občerstvení.

S čím výlet spojit? Zvířátka nedaleko!

Pokud Vám zbyde čas i síly, můžete se při zpáteční cestě stavit podívat třeba na zvířátka. Nám už bohužel nezbylo ani jedno, ale měli jsme původně v plánu jet ještě na Statek ve Starém Kolíně (cca 15 min cesty z drážky) na dvůr se zvířaty. Více informací hledejte na jejich webu.

Užijte si výlet a dejte nám vědět, jak se Vám líbilo!:-)

Udělejte radost dárkem z našeho eshopu (s našimi vlastními ilustracemi):

Renča

Renča

V naší rodině milujeme dopravní prostředky, „stroje“ a techniku všeho druhu. Pomáháme dalším rodinám i nadšencům s inspirací na skvělé výlety, zábavné hračky, zajímavé knížky i krásné dárky, oblečení nebo výukové materiály – vše s dopravní tematikou.

Nejnovější články